Politika varstva osebnih podatkov

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

NAŠA SOSESKA d.o.o. v nadaljevanju NAŠA SOSESKA se zavezuje, da bo ščitila zasebnost uporabnikov spletne strani  in razvijala tehnologijo, ki omogoča varno spletno izkušnjo. Ta dokument o varstvu zasebnosti velja za spletno stran nasasoseska.si/ in obiskovalce ter uporabnike storitev NAŠA SOSESKA.

PREDSTAVITEV UPRAVLJAVCA

NAŠA SOSESKA D.O.O.

Brilejeva ulica 8

1000 LJUBLJANA

Matična številka: 2311739000

Davčna številka: SI45232865

POLITIKA ZASEBNOSTI

NAŠA SOSESKA, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Uporabnik je določljiv takrat, ko ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za uporabnikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto.

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno, razen kadar tega ne zahteva izpolnitev zakonitih in pogodbenih obveznosti. Osebnih podatkov nam ne potrebujete posredovati, vendar pa vam v tem primeru ne moremo zagotavljati izvedbo določenih storitev. Vsi podatki, ki jih potrebujemo za izvedbo posamezne storitve so za to storitev obvezni.

Katere osebne podatke zbiramo

Obisk spletne strani

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki: ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, in internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, analiziranja potreb uporabnikov in administriranja.
Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe delovanja spletne strani www.nasasoseska.si  uporabljamo naslednje piškotke:

Sejni piškotek

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.
Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev

Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Kontaktni obrazec

Na spletni strani www.nasasoseska.si   nas lahko kontaktirate preko spletnega obrazca, kjer nam posredujete ime, ter elektronski naslov.  Odgovor vam bomo posredovali preko elektronske pošte.

Podatke posredovane preko kontaktnega obrazca bomo uporabili zgolj za komunikacijo z vami glede zagotavljanja naših storitev in odgovarjanja na vaše sporočilo oziroma zadevo.

Sodelovanje na podlagi pogodbe oziroma naročila storitve ter zakonskih obveznosti s področja naše dejavnosti

Za potrebe izvedbe storitev, ki jih izvajamo na podlagi sklenjene pogodbe oziroma naročila pa potrebujemo več vaših osebnih podatkov, ki nam jih posredujete preko obrazcev dostopnih na spletni strani in na sedežu družbe ali pridobljenih preko elektronske pošte.

Hramba vaših podatkov

Osebne podatke hranimo tako dolgo, dokler je to potrebno za doseganje namenov za katere so bili podatki zbrani.

Osebne podatke tako obdelujemo do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe zapovedan z zakonom. Podatke bomo hranili skladno z zakonsko obveznostjo in sicer podatke o izdanih računih in dokumente, ki so podlaga za izdajo le teh 10 let, podatke, ki so potrebni za izvedbo posla oziroma  izvajanje naše dejavnosti pa hranimo trajno.  Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja (soglasja za izvedbo projektov) hranimo 10 let od zaključka projekta. Vaše ostale privolitve pa hranimo do preklica.  Po preteku roka hrambe vaše osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na način, da jih ni več mogoče povezati z vami.

Pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki

Glede svojih osebnih podatkov lahko zahtevate dostop, dopolnitev, popravek ali omejitev obdelave, skladno z zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Pravico pa imate tudi do odjave ali izbrisa podatkov. V primeru odjave bomo zbrisali vaše podatke, v kolikor pa boste želeli izbris, pa bomo ohranili le podatke, ki jih potrebujemo skladno z Zakonu o davku na dodano vrednost in zakonodajo za izvajanje naše dejavnosti.

Svojo zahtevo v zvezi z uveljavljanjem pravice naslovite v pisni obliki na naslov upravljavca osebnih podatkov. Upravljavec pa lahko na podlagi vaše zahteve za uveljavljanje pravic od vas zahteva dodatne podatke za gotovo identifikacijo.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskemu pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi posebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne bomo v nobenem primeru posredovani tretjim osebam, razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov. Pogodbeni obdelovalci so:

  • računovodski servis
  • ponudnik informacijske programske opreme, ki jo upravljavec uporablja pri opravljanju svoje dejavnosti

Pogodbeni obdelovalci bodo osebne podatke obdelovali zgolj v okviru podanih navodil in jih ne smejo uporabljati v lastne namene. Zavezani so k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

 

Vaši podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani izven EU.

Za vsa vprašanja se lahko obrnete na nasa.soseska@telemach.net

Datum zadnje posodobitve: 19.06.2018